Ponosni Nazif Mujić: Ovo je moje, ovo je naše!

Radiosarajevo.ba
Ponosni Nazif Mujić: Ovo je moje, ovo je naše!
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Ekipa filma Epizoda u životu berača željeza sletjeli su nedjelju navečer na sarajevski aerodrom gdje su ih dočekali članovi porodice, prijatelji, kao i brojni novinari i fotoreporteri koji su, svi zajedno, dostojanstveno odali priznanje ljudima koji su ime naše zemlje ponosno pronijeli crvenim tepihom Berlinskog filmskog festivala.

Napuštajući avion, glavni protagonist filma Nazif Mujić, uzviknuo je ''Ovo je moje, ovo je naše'', držeći čvrsto dva Srebrna medvjeda u rukama, a potom je okupljenim reporterima kazao:

Sarajevska publika film će premijerno moći pogledati na otvaranju 19. Sarajevo film festivala.

''Vjerujem da će ovaj film poručiti svim ljudima u Bosni i Hercegovini da ne prave razlike na osnovu nacije i vjere. Film i nagrada neće promijeniti moj život'', rekao je Mujić, a producentica filma Amra Bakšić - Čamo je dodala:

''Ovo je lijep i sretan kraj. Nadam se da će značiti izlaska s margina za ljude poput Nazifa i za cijelu romsku populaciju u BiH. Nismo ovo radili zbog nagrada, i vjerujem da je to jedini pravi način pristupanja ovom poslu'', kazala je Bakšić - Čamo.

Na sarajevskom aerodromu s ostatkom ekipe nije se pojavio reditelj Danis Tanović koji se iz Berlina zaputio prema Indiji gdje radi na svom novom projektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije