Pomozimo Vernesi da konačno prohoda

Radiosarajevo.ba
Pomozimo Vernesi da konačno prohoda


Lijepa zenička manekenka Vernesa Osmanbegović, nekadašnja finalistica izbora "Elite Model Look", šest godina vodi borbu protiv teške bolesti krvnih sudova u predjelu vratne kičme, koja je prijetila trajnom oduzetošću. Nakon četiri komplicirane operacije kičme na pragu je životnog cilja, ali je još u invalidskim kolicima zbog atrofije mišića. Za dalje liječenje nedostaje joj novac, piše Azramag.ba.

Razboljela se doslovno preko noći. Nakon izuzetno jakog bola u plećima u hitnoj pomoći dobila je injekciju apaurina. Narednog dana nije osjećala desnu ruku i nogu. Konstatirano joj je oštećenje desne strane kičme, zbog čega je došlo do problema s funkcioniranjem te strane tijela. Već šest godina vodi borbu protiv teške bolesti krvnih sudova u predjelu vratne kičme (AV malformacija), koja je prijetila trajnom oduzetošću.

"Uspjela sam riješiti zdravstveni problem, ali su mi zbog dugog ležanja u bolnicama bez kretanja mišići atrofirali. Zbog toga sam završila u invalidskim kolicima. Moji doktori su  optimistični. Rekli su mi da je potrebna godina do dvije konstantnog boravka u banjama da bih vratila snagu mišićima i ponovo stala na noge", rekla je Vernesa.

Pomozimo Vernesi da konačno prohoda

Raiffeisen Bank
Žiroračun banke: 1610550000000032
Broj štednog računa: 09550183086 (na ime Vernesa Osmanbegović)
Devizni račun: 195509269-5
IBAN: BA391612550002147415
SWIFT: RZBABA2S (na ime Munevera Osmanbegović)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije