Pomozimo Sofiji Čergić da ima bolje djetinjstvo

Radiosarajevo.ba
Pomozimo Sofiji Čergić da ima bolje djetinjstvo


Trogodišnja Sofija Čergić iz Banjaluke boluje od akutne limfoblasne leukemije. Za njeno dalje liječenje i transplantaciju koštane srži u Italiji potrebno je 130.000 eura.

Njen otac Veljko Čergić poručuje da njegova kćerka ima akutnu limfoblasnu leukemiju, koja tek u 20 posto slučajeva može da se izliječi terapijom. Upravo zbog toga, on kaže, ljekari smatraju da je jedini spas za nju transplantacija, što je, s obzirom na Sofijino loše zdravstveno stanje i iscrpljenost organizma, jedina nada za njeno izliječenje.

"Problem je što mi živimo veoma skromno od moje plate, dok je supruga nezaposlena. Imamo još jednog sina od 17 i kćerku od 13 godina. Iz tog razloga zamolio bih sve ljude dobre volje da pomognu kako bismo sakupili neophodan novac za Sofijinu operaciju i liječenje, jer je to jedini način da se naše dijete izliječi i ostane u životu", rekao je njen otac.

Banjalučki metalci su 16. februara održali humanitarni koncert za pomoć malenoj Sofiji, gdje su nastupile mlade nade bh. heavy metala Embargo, Logic System Distorder, Downcast, Benefit i Agressor, a novac od ulaznica je uplaćen za njeno liječenje.

Dječiji hor Vrapčići održat će humanitarni koncert za Sofiju u nedjelju 24.02.2013. sa početkom u 12 sati u koncertnoj dvorani Banskog dvora. Cijena ulaznice je 5KM, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica (kao i donacije prikupljene u postavljene kutije) bit će uplaćena na Sofijin žiro račun.


Svi koji žele pomoći da Sofija bude operisana to mogu da učine uplatom sredstava:

NLB Razvojnoj banci Banjaluka, na broj računa:
5620993000000198, pozivom na broj: 14827161.
Devizni racun: BA 395620998110426380
SOFIJA( VELJKO) ČERGIĆ
SRPSKIH RUDARA 94
78000 BANJA LUKA
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Razvojna banka a,d, Milana Tepića br.4
78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije