Pomozimo Nervesi Ejupović da pobijedi bolest

Radiosarajevo.ba
Pomozimo Nervesi Ejupović da pobijedi bolest

Nervesa Ejupović, hrabra djevojka koja se mjesecima bori sa Hočkinovom bolešću, rakom limfnuh čvorova, treba našu pomoć kako bi izdržala u borbi. 

Nervesa je stoički pretrpjela osmomjesečni ciklus hemoterapija i radioterapija u Zagrebu, relaps bolesti nakon samo 2 mjeseca, dvije intenzivne hemoterapije nakon toga, a potom je ustanovljeno da se bolest ne povlači. 

Ljekari danas govore da joj može pomoći lijek koji se može kupiti samo na prostoru Evropske unije. 

Nervesa se trenutno nalazi u Modeni, a doktori su joj rekli da lijek za njen oblik bolesti košta 75.000 eura, bez ostalih troškova liječenja. Tu će ostati narednih 3,5 mjeseca, nakon čega je čeka autotransplantacija krvi. 

Želja za životom Nervesi ne nedostaje. Hrabro je uzviknula: "Idemo dalje". Da bi uspjela u teškoj bici za život, ovoj mladoj djevojci je potrebna naša pomoć. 

Pozivom na humanitarni broj za Nervesu 090 291 082 donirate 2,00 KM. Prilog možete ostaviti i u kutiju na Ekonomskom fakultetu ili u kutije u većim poslovnicama UniCredit banke u Sarajevu, a uplate se mogu izvršiti i na navedene račune. 

Uputstvo za uplate iz BiH:

UniCredit Bank dd Mostar

Kardinala Stepinca bb

Nervesa Ejupović

Broj računa KM: 3386902595215327

Uputstvo za uplate iz inostranstva:

UniCredit bank dd Mostar

Kardinala Stepinca bb

NERVESA EJUPOVIĆ

SWIFT CODE: UNCRBA22

IBAN CODE: BA39 3389 1040 2574 8519

BROJ RAČUNA EUR: 40219080001

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije