Pomozimo da se otplati lift Salke Aljovića

Radiosarajevo.ba
Pomozimo da se otplati lift Salke Aljovića
(foto:mtb.ba)

Salko Aljović, biciklista koji je prošle godine doživio saobraćajnu nesreću poslije koje je ostao prikovan za kolica, je dobio lift i sada može puno lakše izaći iz svog stana. Ovo su omogućili mnogobrojni dobri ljudi koji su uspjeli skupiti dvije trećine sredstava, ali lift još nije otplaćen.

Preostalo je da se uplati još 7.600 KM, koje bi trebalo uplatiti u narenih 30 dana. Ovim novcem bi se obezbjedili servis i garancije na ovaj lift.

Ovaj vikend građani Bosne i Hercegovine će imati priliku da sakupe ostatak potrebnog novca. Klub brdskog biciklizma Plus organizuje udruženu humanitarnu vožnju sa ciljem prikupljanja novi sredstava za pomoć ovoj akciji. Svaka od ovih tra će se održavati u isto vrijeme na glavnim gradskim trgovima. Do sada je potvđeno da će ova tura biti organizovana u Banja luci i Zavidovićima. Ovu akciju su podržali i organizatori Giro di Sarajevo, koji će se također pojaviti na okupljanju.

Planirano je da akcija počne u subotu 30.10.2010 u 15:00 sati.

Podsjetimo, Salko Aljović je dvadesetesdmogodišnji mladić iz Sarajevo koji je prošle godine doživio saobraćajnu nesreću koja je za posljedice imala teške povrede kičme te je Aljović od tada vezan za invalidska kolica. Nesreća se dogodila na Bjelašnici kada je aktivnog fudbalera Aljovića, dok je vozio bicikl udario automobil.

Uplate za pomoć Salki Aljoviću:

Primalac (banka):

REIFFEISEN BANK d.d. SARAJEVO
Račun primaoca (banke): 161 000 000 000 011
Broj štednog/žiro računa: 09 00 27 410-1

Molimo bicikliste da nas kontaktiraju ukoliko žele pomoći u organizovanju ove ture koliko su u mogućnosti, kako bi imali što veći odaziv biciklista u svakom gradu. Na startu svake ture će biti kutija za dobrovoljne priloge u koju će se ubacivati bobrovoljni prilozi bez ograničenja. Na kraju vožnje, organizator će skupiti novac i isti uplatiti na navedeni račun.

mtb.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije