Policajci u posljednji tren spasili 4-godišnjaka

Radiosarajevo.ba
Policajci u posljednji tren spasili 4-godišnjaka


Prilikom redovnog patroliranja sarajevskim naseljem Dobrinja, u četvrtak u ulici Mustafe Kamerića, trojica sarajevskih policajaca primijetili su četverogodišnjeg dječaka kako stoji na ivici balkona na šestom spratu stambene zgrade.

Policajac Mersudin Hasanović odmah je istrčao iz policijskog vozila te je krenuo prema posljednjem spratu zgrade, gdje se nalazio stan na čijem balkonu je dječak bio, a u kojem, kako se ispostavilo, nije bilo starijih osoba.

„Trčao sam uz stepenište što sam brže mogao. Kolege su sistemom veze odmah pozvale vatrogasce i ekipu Hitne pomoći. Bilo me je strah da dijete ne padne. Došao sam do zadnjeg sprata, ali su vrata bila zaključana. Taman kada sam htio da razvalim vrata da bih ušao u stan, pojavila se 10-godišnja djevojčica s ključem od stana.

Dječak je ispruženih ruku stajao na samoj ivici balkona te je u svakom trenutku mogao pasti na travnatu površinu.

Otključao sam vrata i polako sam ušao unutra. Morao sam se kretati polako da ne bih prepao dječaka kako ne bi izgubio ravnotežu i pao“, pričao uzbuđeni policajac Hasanović, piše Avaz.

Dok je Hasanović trčao prema stanu u kojem se nalazio dječak, njegov kolega Hrustem Hećo razgovarao je s dječakom pokušavajući ga umiriti: „Bilo je veoma hladno. Uspio sam ga nagovoriti da provuče ruku kroz rešetke od ograde balkona da ne bi pao. Dječak me je poslušao, a zauzvrat sam mu obećao čokoladu.“

U međuvremenu se njegov kolega Hasanović prišunjao dječaku, uspješno ga je uhvatio i ubacio ga preko ograde balkona u stan, gdje je bio na sigurnom. „Ubrzo je stigao i dječakov otac, koji nam je zahvalio. Na kraju se, na svu sreću, sve dobro završilo. Djeca su nepredvidiva, znam to, jer i ja imam četverogodišnje dijete.“

U akciji spašavanja učestvovao je i policajac Benjamin Zimić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije