Pokrenuta nova web-stranica 'Sarajevskih sveski'

Radiosarajevo.ba
Pokrenuta nova web-stranica 'Sarajevskih sveski'
Printscreen
Sarajevske sveske, projekat Mediacentra Sarajevo, sredinom novembra su dobile zaseban web sajt na kojem su dostupne elektronske verzije svih brojeva časopisa (u cjelini i kao izdvojeni tekstovi), informacije o brojevima u pripremi i druge aktuelnosti. Sajt je dizajnirala Adla Isanović.

Pokrenute 2001., sa ciljem uspostavljanja pokidanih veza i dijaloga među institucijama kulture i kulturnim i javnim radnicima u regionu, Sarajevske sveske su postale forum za razmjenu najšireg spektra ideja među intelektualcima i književnicima na tlu bivše Jugoslavije. U 28 do sada objavljenih brojeva predstavljena su aktuelna društvena i politička pitanja poput položaja Balkana u širem kontekstu evropske kulture i političke prakse, post-totalitarni nacionalizam, odgovornost intelektualaca u poremećenim društvenim uslovima, kulturni i politički aspekti tranzicije itd, a brojevi posvećeni savremenoj drami, pripovijetci, romanu, poeziji, kritici i filmu su, prema riječima urednika, svojevrsna enciklopedija regionalnog stvaralaštva.

Više informacija o Sarajevskim sveskama možete pronaći na novoj adresi www.sveske.ba.

media.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije