Pojačana frekvencija vozila na većini puteva u BiH

Radiosarajevo.ba
Pojačana frekvencija vozila na većini puteva u BiH

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor - Tomislav-Grad u blizini Varvare. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Trenutno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka od 40 minuta do jedan sat. Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka u intervalima od 15 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

I sutra se najveće gužve očekuju na GP Doljani, tako da se svima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivieri i sjevernije, preporučuje se granične prijelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije