Pojačan promet vozila, smanjena vidljivost zbog magle

Radiosarajevo.ba
Pojačan promet vozila, smanjena vidljivost zbog magle

U većem dijelu BiH  saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Savjet vozačima da voze sporije i opreznijena dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Danas u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-469 Živinice-Međaš (dionica Begići-Vukovije Donje). Saobraćaj se za vrijeme obustave odvija alternativnim pravcima Živinice (Ciljuge)-Krivača-Vukovije ili Živinice-Dubrave Donje-Tuzla-Kalesija.

Zbog radova na deminiranju terena od 08 do 15 sati  polusatne obustave saobraćaja aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvojeni su putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije