Pojačan promet vozila prema jugu zemlje

Radiosarajevo.ba
Pojačan promet vozila prema jugu zemlje

Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren do pojačan promet vozila prema jugu karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do jedan sat. Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Kamensko i Prisika na prelazak granice čeka se 45 minuta. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Zubci na prelazak granice čeka se do 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno - jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Radovi:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Šićki Brod-Živinice - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Bistrik-Lapišnica -  zbog radova na sanaciji škarpe, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-5.1
Kiseljak-Rakovica - u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
U Livnu, zbog sanacije mosta preko rijeke Bistrice saobraćaj je obustavljen i preumsjeren na alternativne pravce.
M-16
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, u toku je izgradnja mosta, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.
M-17
Lašva-Zenica- zbog radova na rušenju potputnjaka u Drivuši saobraća se obilaznicom uz magistralni put.
M-18
Srednje-Krivajevići - u toku su sanacioni radovi, od 08 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Đurđevik -  u dužini od 20 km izvode se sanacioni radovi, a od 07 do 17 sati u funkciji je jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča - na prijevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-414 Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo), zbog sanacionih radova usporeno je saobraćanje.
R-442b Krupac-Igman, u rejonu sela Šerifići, zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati (osim subotom i nedjeljom) dolazi do povremenih 30-minutnih obustava saobraćaja.
R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču), zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Kanton Sarajevo

-Zbog sanacionih radova  obustavljen je saobraćaj u ulici Topal Osman paše (most preko rijeke "Miljacke"). Dok traju radovi saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.
-Zbog radova, od 08 do 18 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Pod Hridom, Osik, Osmana Krupalije i Adema Buće.
-Zbog izgradnje objekta na snazi je obustava saobraćaja u ulici Hasana Kikića kod br.3 u dužini od 50m, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije