Pogledajte video za 'Tajnu džema od malina'

Radiosarajevo.ba
Pogledajte video za 'Tajnu džema od malina'


Predstava Tajna džema od malina u režiji Selme Spahić dobila je i video najavu.

Svi plakati za predstavu 'Tajna džema od malina'

Riječ je o predstavi inspirisanoj istoimenom zbirkom priča Karima Zaimovića, jednog od najvećih književnih talenata na ovim prostorima, koji je tragično izgubio život u ratu, 1995. godine.

Predstavljamo strip: Sarajevo tango

Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama Tajna džema od malina osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u istoriji bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra.

 

U predstavi igraju: Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović, Benjamin Bajramović, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostimografiju, Emina Hodžić Adilović, muziku za ovu predstavu uradio je Damir Imamović, vizuelni identitet/animacije potpisuje Emina Kujundžić, scenski pokret: Branko Potočan, VJ-ing: Edita Gazibara, dizajn: FABRIKA, a producent predstave je Nihad Kreševljaković, direktor Sarajevskog ratnog teatra.

Video: FABRIKA
Ilustracije: Dragan Rokvić
Montaža: Antonio Ilić
Dizajn: Amer Mržljak
Muzika: Duško Šegvić

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije