Pogledajte trailer novog filma Jasmile Žbanić (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte trailer novog filma Jasmile Žbanić (VIDEO)

Film Jasmile Žbanić Za one koji ne mogu da govore (For those who can tell no tales), biće premijerno prikazan na 38. Toronto film Festivalu, koji će biti održan od 5. do 15. septembra, javlja Film.ba.

Film je potresna priča o silovanjima u Vilinoj Vlasi u Višegradu i australskoj umjetnici Kym Vercone, koja je na svojoj koži osjetila sav užas poslijeratne Bosne i Hercegovine.

Film je sniman u Sarajevu, Višegradu, Sydneyu, a uloge pored australske umjetnice Kym Vercoe tumače Boris Isaković, Leon Lučev, Damir Kustura, Jasna Đuričić...

Scenarij, uz Žbanić, potpisuje i Vercoe, koja je posjetila Višegrad u potrazi za čuvenim mostom o kojem je čitala u knjizi Na Drini ćuprija Ive Andrića, ne znajući za sve što se u ovom gradu dešavalo tokom rata.

Nisam znala, niko mi nije rekao!

Turistička posjeta ubrzo se pretvara u noćnu moru kada Vercoe saznaje za silovanja i krvoprolića koja su se desila na mjestu na kojem je odsjela. 

 

Novi film nagrađivane bh. rediteljke naći će se u programu Special Presentation, rame uz rame sa ostvarenjima vodećih svjetskih filmadžija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije