Pogledajte novi spot grupe Skroz

Radiosarajevo.ba
Pogledajte novi spot grupe Skroz

Pred vama je novi spot grupe Skroz, za pjesmu Raj, drugi samostalni singl benda nakon objave posljednjeg albuma, Regija (2008).

Grupa Skroz trenutno sprema i spot za sljedeći singl, a sarajevska publika će moći uživo da ih sluša na ovogodišnjem Beer Festu 15. juna.

Audio produkciju potpisuje Đani Pervan a video klip rađen je u produkciji PRO.BA centra u režiji Enesa Zlatara, dok montažu potpisuje Redžinald Šimek.

 

Glavna uloga u spotu povjerena je maskoti sarajevske Olimpijade, legendarnom Vučku, koji je prikazan realistično u sadašnjem vremenu, 30 godina nakon Olimpijade u Sarajevu.

"Željeli smo u kontekstu pjesme kroz lik Vučka, prikazati surovi osvrt na naše društvo i okruženje nakad i sad, gdje Vučko kao negadašnji simbol Sarajeva danas rovi po kontejnerima i biva kastriran kao ulični pas - beskućnik. Spot smo snimali na, "atraktivnim" razrušenim olimpijskim lokalitetima i nadamo se da smo uspjeli u audio-vizuelnom smislu poslati željenu poruku.", izjavio je Adnan Šaran povodom novog spota.

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija sa snimanja spota.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije