Podrška za 'Mediterranean Women in Leadership Conference'.

Radiosarajevo.ba
Podrška za 'Mediterranean Women in Leadership Conference'.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković obećao finansijski podržati konferenciju pod nazivom 'Mediterranean Women in Leadership Conference'.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković je u jučerašnjem razgovoru sa šefom Odjela za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Thomasom Maesom, obećao organizacijski i finansijski podržati konferenciju pod nazivom 'Mediterranean Women in Leadership Conference'.

Pomenuta konferencija, koju organizuje SAIS – School of Advanced International Studies, odnosno Škola naprednih međunarodnih studija na Univerzitetu John Hopkins iz Vašingtona održat će se u periodu od 08. do 10. novembra 2013.godine u Sarajevu.

Inače, na ovoj konferenciji razgovarat će se o temama, kao što su 'Žene u politici i njihova uloga u primjeni  demokratije i mira 1325', 'Žene u poslovnom miljeu, kako postati top menadžerica i koji je ključ poslovnog uspjeha', 'Vodeća uloga žene u medijima, etici i profesionalizmu', 'Kako se boriti protiv nasilja', 'Jugoistočna evropa – Sjeverna Afrika: Partnerstvo žena u procesima promjena'. 

Među učesnicima ove konferencije su, pored premijera Zeljkovića, najavljene šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey, zastupnica u Evropskom parlametnu Tanja Fajon, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova u BiH Samra Filipović – Hadžiabdić  i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije