Podrška Sarajevu za kandidaturu od BJCEM-a

Radiosarajevo.ba
Podrška Sarajevu za kandidaturu od BJCEM-a

Međunarodna asocijacija Bijenala mladih umjetnika Mediterana Evrope uputila je podršku Sarajevu za kandidaturu za evropsku prijestolnicu kulture 2014. Međunarodnom centru za mir - Fevstivalu Sarajevo Sarajevska zima, gradonačelniku Sarajeva i evropskim institucijama koje donose odluku o proglašenju kulturne prijestolnice Evrope. 

U podršci se ističe: 

Internacionalno udruženje Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana (BJCEM) želi da izrazi svoju podršku Sarajevu za evropsku kulturnu prijestolnicu 2014.

Naša asocijacija je uspostavljena u Sarajevu 2001, tokom desetog Bijenala, i dijeli dugu suradnju sa ovim gradom, te izražava veliki interes za internacionalnu kulturolšku saradnju s ciljem mira i održivog razvoja, kao i promocije učešća mladih ljudi u kulturološkim aktivnostima.

Vjerujemo da je ovo vrlo značajan korak ka prevazilaženju podjela iz prošlosti i promociji Nove Evrope dodjelom titule evropskog grada kulture Sarajevu , gradu koji je pretrpio tako tragičnu sudbinu krajem 20 stoljeća.

Uvjereni smo da Sarajevo ima veoma dobar potencijal koji može biti izražen na vrlo kreativan način, ukoliko se Sarajevu da prilika da bude evropska prijestolnica kulture 2014 godine i bit će nam čast da sudjelujemo u realizaciji inicjativa vezanih za projekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije