Podrška Fondacije CURE bivšim radnicama Borca

Radiosarajevo.ba
Podrška Fondacije CURE bivšim radnicama Borca

Članice Fondacije CURE pružile su podršku bivšim radnicama Borca na njihovom protestu koji je održan jučer pred zgradom Suda BiH.

Štrajk bivših radnica konfekcije Borac pred Sudom BiH

Predstavnica bivših radnica iz Zenice Ifeta Hajdarević potvrdila je članicama fondacije da je njihov predmet prebačen na Kantonalni sud u Zenici, što je saznala na sastanku sa šefom Odjela za privredni kriminal Suda BiH Božom Mihajlovićem.

Nakon noći provedene na travnjaku ispred zgrade Suda BiH i štrajka glađu, bivše radnice Borca jučer su se vratile u Zenicu gdje će nastaviti zalaganja za svoja prava pravnim putem, te se redovno okupljati i protestovati ispred zgrade Općine Zenica.

Iz Fondacije CURE je saopšteno da njihove aktivistkinje i članice pružaju moralnu, pravnu i sve druge vrste podrške bivšim radnicama, te pozivaju sve predstavnike/ce aktivitičkih organizacija, nevladine organizacije, medije, i predstavnike/ce institucija u Bosni i Hercegovini da se pridruže radnicama zeničkog Borca u njihovim nastojanjima da ostvare svoja prava i na taj način poboljšaju položaj žena u našem društvu.

Također, Fondacija je osudila sve oblike diskriminacije i nesprovođenje pravde nad ženama, te zahtijeva od nadležnih osoba i institucija da zaštite osnovna ljudska prava i da konačno počnu s realizacijom i implementacijom zakona čiji su sami potpisnici i da moć koju imaju u društvu konačno počnu koristiti za dobrobit svih građana/ki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije