Počinje 4. Summer Book Fest

Radiosarajevo.ba
Počinje 4. Summer Book Fest

Sa pres konferencije (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

4. Summer Book Fest održaće se i ove godine u Sarajevu. Trg Alije Izetbegovića će biti domaćin sajma koji će trajati od 23.7 do 1.8. 2010 godine. Ove godine će se predstaviti mnogi autori, knjige, časopisi, bilblioteke i izdavači iz Bosne i Hercegovine.

„Na ovogodišnjem sajmu, imaćemo noćne nastupe i u tim terminima bit će promocije knjiga, izdavačkih kuća, imaćemo muzičke večeri, tematske večeri, promocije biblioteka iz regije. Pojaviće se i predstavnici Pulskog sajma knjige sa kojima ćemo razmjenjivati iskustva,“ rekao je Narcis Saračević iz Biblioteke Sarajevo koja je jedan od organizatora festa.


Narcis Saračević (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Na Književnoj pozornici koja će biti postavljena na tgu, svoje knjige će predstaviti Gradimir Gojer, Ševko Kadrić, Azra Širovnik, Zdravko Grebo, također će se predstaviti i digitalno izdanje Zidnih novina, koje su izlazile u ratnom periodu. Ove godine, posebna pažnja će se posvetiti mladim autorima iz Bosne i Hercegovine.

Pored Književne pozornice bit će organizovani i posebni dnevni programi posvećeni najmlađim posjetiocima. Na Milka dječijoj radionici bit će promocije dječijih časopisa, slikovnica i knjiga. Održaće se i likovne i pjesničke radionice a svi posjetioci će dobiti Milka slatke poklone. Druženje sa najmlađim će biti organizovano svaki dan od 17 do 19 sati.

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije