Počeli radovi na dijelu Ulice Hamdije Kreševljakovića

Radiosarajevo.ba
Počeli radovi na dijelu Ulice Hamdije Kreševljakovića


Radovi na sanaciji dijela Ulice Hamdije Kreševljakovića od zgrade Fakulteta političkih nauka do mosta Drvenija počeo je u utorak uklanjanjem  starog oštećenog asfalta sa pločnika i kolovoza, saopćeno je iz Općine Centar.

Projekt je s 209.000 KM finansirala Općina Centar. Izvođač radova je KJKP Rad, dok je za nadzor zadužena firma Energoinvest d.d. Sarajevo.

U vrijeme trajanja radova na snazi je odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za izmjenu režima saobraćaja.

Projektom, kojeg je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, planirana je obnova 1.230 kvadratnih metara saobraćajnice i 1.020 kvadratnih metara trotoara, gdje će biti ukonjen stari i postavljen novi sloj asfalta.

Osim nivelacije postojećih šahtova i šibera za vodu, te postavljanja nove rešetke za odvod površinskih voda, predviđena je i ugradnja 380 metara betonskih ivičnjaka.

Projektom sanacije je također planirano da, nakon uklanjanja starog asfalta, djelatnici javnih preduzeća Elektrodistribucija i BH Telecom urade neophodne manje sanacije na njihovoj infrastrukturi.

Komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija će tokom narednih pet sedmica na tom dijelu ulice izvršiti ugradnju nove vodovodne mreže kao i oborinske kanalizacije za prikupljanje površinskih voda, za što je Općina Centar obezbijedila sredstva u iznosu od 150.256 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije