Počela sanacija ulice Ćemaluša

Radiosarajevo.ba
Počela sanacija ulice Ćemaluša

U centru Sarajeva počela je sanacija ulice Ćemaluša, između ulica Ferhadija i Mula Mustafe Bašeskije, a projekt finansira Općina Centar sa 30.400 KM. 

Zbog izvođenja radova Ćemaluša je zatvorena za saobraćaj motornih vozila narednih 20 dana, koliko je rok za završetak projekta. 

Dio Ulice Ćemaluša gdje se izvode radovi dugačak je 45 metara, a širina ulice je šest metara dok su trotoari sa obje strane ulice široki po 1,30 metara. Projektom rekonstrukcije planirano je proširenje trotoara za pola metra sa jedne strane ulice, čime će širina kolovoza biti smanjena na 5,50 metara.


Ul. Ćemaluša je označena plavim ispresjecanim krugom

Šest parking mjesta
Predviđeno je i označavanje šest parking mjesta, širine 2,30 metara, tako da će saobraćajna traka na ovom dijelu ulice biti široka 3,20 metara 

Prije postavljanja završnog sloja asfalta bit će ugrađeno gotovo 170 metara novih betonskih ivičnjaka i izvršena nivelacija po jednog šibera i slivnika te dva šahta za oborinsku i tri za fekalnu kanalizaciju. 

Nakon okončanja radova planirano je postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije za regulisanje saobraćaja za vozila i pješake, saopćila je Služba za informisanje Općine Centar, prenijela novinska agencija Fena

Rekonstrukcija prvog dijela ulice Ćemaluša između Ferhadije i Branilaca Sarajeva, kada je izvršeno proširenje trotoara, urađena je 2009. godine, što je također finansirala Općina Centar sa 46.450 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije