Počela obnova dječijeg igrališta na Otoci

Radiosarajevo.ba
Počela obnova dječijeg igrališta na Otoci

Simboličnim farbanjem klupa danas je ozvaničen početak rekonstrukcije dječijeg igrališta u naselju Otoka, što je projekt koji realiziraju Općina Novi Grad, portal Ringeraja.ba i KJKP "Park". 
Projektom je planirna ugradnja klackalica, ljuljački i kućica za igru, uređenje postojećeg pješčanika, farbanje postojećih klupa i ugradnja korpi za otpatke

Po riječima vršioca dužnosti načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Anera Šumana ovo je početak radova na uređenju i rekonstrukciji parkova koji će biti obnovljeni na novogradskom podrućju u saradnji s preduzećem "Park":

„Osiguravanjem prostora za igru, rast i razvoj djece stvaramo uslove za zdravije odrastanje naših najmlađih. Aktivnijem uključenjem društvene zajednice u ovakve projekte doprinosimo poboljšanju uslova života svih nas“, rekao je Šuman apelujući na čuvanje i zaštitu parkovskog mobilijara na dječijim igralištima i parkovima. 

Direktorica portala Ringeraja Višnja Tomić istakla je da su inicijativu za rekonstrukciju ovog parka pokrenule članice ovog portala. 

Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji s KJKP "Park", u ovoj godini će sanirati 23 postojeća dječija igrališta, rekonstruirati igrališta na Otoci i u A fazi Alipašinog Polja, sanirati i proširiti teren sportskog igrališta u MZ Saraj Polje, sanirati igralište u MZ Reljevo, te hortikulturno urediti 18 lokacija na području ove općine, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad, prenijela je novinska agencija Fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije