Počela nova akademska godina na Sveučilištu u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Počela nova akademska godina na Sveučilištu u Mostaru

Prigodnom svečanošću u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače danas je obilježen početak nove akademske 2013./2014. godine na Sveučilištu u Mostaru.

U novu akademsku godinu startalo je oko 3,150 brucoša, a ukupan broj studenata na ovoj visokoškolskoj ustanovi je oko 16,000.

Studente je pozdravila prorektorice za međunarodnu suradnju Sanja Bijakšić, koja je u svom govoru istaknula kako je Sveučilište u Mostaru pred sebe postavilo zadatak da pored obrazovanja, znanstvenog rada i umjetničkog stvaralaštva, potiče kreativnost i inovativnost te na taj način utječe na razvoj regije u kojoj djeluje.

"Reforma obrazovanja osmišljena je s ciljem povećanja konkurentnosti ekonomije i društva. Ova reforma naglašava osobni razvoj svakoga od vas kroz obrazovna postignuća koja se mogu stjecati i skupljati cijeli život", poručila je studentima Bijakšić.

Sveučilište u Mostaru čini deset fakulteta, devet instituta i Akademija likovnih umjetnosti. Nastava se izvodi kroz 50 različitih studija, 46 smjerova i 70 studijskih grupa, po čemu je Sveučilište jedno od najraznovrsnijih visokoškolskih ustanova u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije