Počela izgradnja LOT-a 3A Sarajevske zaobilaznice

Radiosarajevo.ba
Počela izgradnja LOT-a 3A Sarajevske zaobilaznice

Za izgradnju LOT-a 3A Sarajevske zaobilaznice bh. Konzorciju kojeg čine Euro – Asfalt d.o.o. Sarajevo i ŽGP d.d. Sarajevo JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar uplatilo je 3,68 miliona KM avansa.

Domaće kompanije su uvedene u posjed i počeli su radovi na izgradnji LOT-a 3A Sarajevske zaobilaznice, saopćeno je danas iz JP Autoceste FBiH.

Angažovano je oko 350 radnika, a radovi će biti završeni za 10 mjeseci. Ukupna vrijednost ugovora za izgradnju iznosi 36,8 miliona KM i finansira se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH, obezbijeđenih uglavnom od naplate cestarine.

Također, iz vlastitih sredstava investirano je oko 18 miliona KM za eksproprijaciju zemljišta na LOT-u 3A Sarajevske zaobilaznice.

Izgradnjom dionice Butila - Vlakovo steći će se uvjeti za konačni završetak gradnje Sarajevske zaobilaznice, ali i povezivanje čitave dionice Koridora Vc od Tarčina do Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije