Počasna konzulica BiH u Australiji pomaže svim humanitarnim udruženjima

Radiosarajevo.ba
Počasna konzulica BiH u Australiji pomaže svim humanitarnim udruženjima
Foto: Udruženje Zajedno za naš grad / Đemila Talić–Gabriel posjetila novootvorene prostorije Udruženja
Počasna konzulica BiH u Australiji i uspješna poslovna žena, koja se dugo bavi nekretninama u više zemalja Đemila Talić–Gabriel, posjetila je danas novootvorene prostorije Udruženja Zajedno za naš grad u Mostaru.
Đemila Talić–Gabriel: Žrtve nasilja treba da znaju da imaju podršku
Bračni par Gabriel: Novac od proslave godišnjice braka donirali Sigurnoj kući

Ona je tom prilikom osnivaču i aktivistima Udruženja obećala novčanu pomoć za plaćanje PDV-a za korištenje prostorija, te za plaćanje pomoćne kuharice, koja će svakodnevno pripremati obroke u sklopu projekta Niste sami u sklopu kojeg će Udruženje dostavljati 50 obroka dnevno na adrese starijih, bolesnih i iznemoglih sugrađana u stanju socijalne potrebe. 

Osnivač Udruženja Nermin Mehić uručio je zahvalnicu Talić–Gabriel, koja od dolaska u Hercegovinu pomaže gotovo sve humanitarne organizacije i udruženja.

"Osim što će platiti PDV u iznosu od 90 KM mjesečno, gospođa Talić–Gabriel tokom 12 narednih mjeseci izdvojit će sredstva od 150 KM mjesečno za pomoćnu kuharicu Božanu Komšić, koja je i samohrana majka u veliki borac. Zahvalni smo joj, kao i svim dobrim i humanim ljudima, koji pomažu naše projekte", rekao je Mehić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije