Pjesma dječijeg hora iz Srebrenice je himna djece širom svijeta

Radiosarajevo.ba
Pjesma dječijeg hora iz Srebrenice je himna djece širom svijeta
YouTube / Prtscr
Dječiji hor iz Srebrenice “Kuće dobrih tonova” sa zadovoljstvom najavljuje da je spot za pjesmu “Love, People” koju izvodi više od 1 000 djece iz 15 horova širom svijeta završen.

Spot koji i slikom predstavlja glavnu poruku pjesme, prijateljstvo, ljubav i razumijevanje je jedinstven poduhvat, u čijem snimanju su učestvovali horovi s Novog Zelanda, Kenije, Vijetnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta.

"Snimanje ove pjesme bilo je nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica... i svi s istom porukom: jedinstvo i harmonija u svijetu", rekli su iz ovog dječijeg hora.

Spot je sniman na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju je trebalo više od šest mjeseci.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenarij i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

"Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem. Ipak, ispod toga, postoji nada, koja se čuje u mjestima gdje vlada siromaštvo, nasilje... to je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet", naveli su.

Love, People je zajednička poruka nade u bolju budućnosti, budućnost koju ova djeca svaki dan doživljavaju pjevajući ovu himnu, ali i učestvujući u radu El Sistema pokreta, koji okuplja više od million djece u 65 zemalja širom svijeta.

Dječiji hor iz Srebrenice, je 2014. godine snimio pjesmu Love, People kao pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sada je ta pjesma postala globalna himna djece koji su u sistemu horova širom svijeta.

Poslušajte:

Osnivač El Sistema 1975. godine je bio vizionar pod imenom José Antonio Abreu.  On je rekao, “siromašno dijete kome date violin i priliku da svira više nije siromašno dijete, ono je tada dio nečega.”

Danas, djeca učestvuju u radu preko 400 programa inspiriranih Sistemom, u 65 država na svih pet kontinenata. Saznajte više o El Sistema programima u vašoj blizini na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije