Pismo podrške Vlade KS Gradu Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Pismo podrške Vlade KS Gradu Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić uputio je pismo podrške Vlade Kantona Sarajevo Gradu Sarajevu u kandidaturi za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. godine. 

"Sigurni smo da je Sarajevo, kao simbol evropske multikulturalnosti i suživota različitih svjetskih religija, te kao raskrsnica kultura i civilizacija idealan kandidat za ovu prestižnu titulu. 

Pored svih historijskih izazova, koji su nerijetko bili iskonski surovi, naš grad i njegovi ljudi su postojano gradili jedan fini mozaik suživota, ljubavi i poštovanja različitosti i sličnosti kultura koji je i danas u izobilju prisutan u Sarajevu i svjedoči o njegovoj besmrtnosti. Upravo ta urbana, ali i populistička mješavina kultura daje Sarajevu jedinstven šarm koji se rijetko sreće u današnjoj Evropi, u ovakvom obliku.    

Stoga smo uvjereni da će dodjela ovako značajne titule kulturne prijestolnice Evrope biti još jedna potvrda za ono što već znamo, a to je da je Sarajevo istinski dragulj Jugoistočne Evrope", navodi se u pismu podrške koji je u ime Vlade Kantona Sarajevo potpisao njen predsjednik Fikret Musić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije