Joe Biden pisao Amri Šabić-El Rayess: Inspirisan sam snagom

4
Radiosarajevo.ba
Joe Biden pisao Amri Šabić-El Rayess: Inspirisan sam snagom
FOTO: Facebook / Amra Šabić-El-Rayess

Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica i naučna istraživačica na Univerzitetu Columbia objavila je na svojoj Facebook stranici pismo koje je dobila od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena.

"Ovo je pismo koje sam jučer dobila od Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden-a, vezano za moju knjigu The Cat I Never Named / Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime koja se sada nalazi i u Bijeloj Kući kao i za moj dobrovoljan rad vezan za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mržnji zbog koje može da potone svako društvo, kako u BiH tako i u SAD-u. Evo par rečenica, a puni prijevod i više detalja slijede uskoro jer imam danas obaveza", napisala je ona.

"Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime. Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju su pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu.

Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah-u i Jannah-u. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku...", piše u pismu američkog predsjednika.

Ona je napisala da je ostatak pisma fokusiran na Bosnu i Hercegovinu te odlučnost Amerike da pomogne ostvaranju sigurnosti i prosperiteta u BiH.

"Kod mene se posao nastavlja - posao čiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid preživjeli da sjedimo skrštenih ruku i gubimo svoj glas - nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu", napisala je Amra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije