Pionirska dolina se spremila za zimu, životinje zbrinute

Radiosarajevo.ba
Pionirska dolina se spremila za zimu, životinje zbrinute

Rekreativno zabavni centar i zoo vrt Pionirska dolina otvorena je 365 dana u godini i bit će otvorena i tokom zime, odnosno sniježnih padavina. 

Životinje su u svojim nastambama, a građani Sarajeva ih posjećuju i tokom hladnih dana.

"Kapije popularne Pionirske doline otvorene su od 8 do 17 sati svakog dana, rekviziti za igru i zabavu tokom zime i sniježnih padavina nisu u funkciji, ali tu je uvijek zanimljivi zoo vrt i prekrasan zimski ambijent za šetnju", rekla je za Radiosarajevo.ba Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje. 

Napomenula je i da nove sniježne padavine nisu uticale na zdravlje životinja, te da su sve životinje u zoo vrtu zdrave. 

"Trenutno imamo 42 životinjske vrste koje su pod stalnim nadzorom veterinara i dobro podnose novonastale hladne dane. Sve životinje u našem zoo vrtu još od oktobra su podvrgnute zimskom režimu ishrane, što podrazumijeva kaloričniju i ishranu bogatu vitaminima i mineralima", dodala je Hamza. 

Životinje koje potiču iz toplijih krajeva, kao što su zebre, elan antilope i lav trenutno su  smještene u objektima s termoizolacijom ili sistemom grijanja i od subote ne izlaze u otvorene prostore svojih nastambi, odnosno na hladnoću.

Pionirska dolina i tokom zime ima šta ponuditi posjetiocima i svi koji požele vidjeti jedini bosanskohercegovački zoo vrt i rekreativni centar  u novom prekrasnom zimskom ruhu i pod najnovijim bijelim pokrivačem su svakako dobrodošli, kažu iz Pionirske doline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije