Penny supermarketi: Domaće, povoljno i ukusno!(FOTO)

Radiosarajevo.ba
Penny supermarketi: Domaće, povoljno i ukusno!(FOTO)
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Brojni posjetioci i kupci danas su jedva dočekali svečano reotvaranje Penny supermarketa u Velešićima. Tim povodom u obnovljenom i proširenom objektu danas su svi mogli uživati u brojnim iznenađenjima, pogodnostima i poklonima koje je omogućio Penny, a najmlađi su dobili priliku nasmijati se klovnovima, zabavljati se uz maskote, dobiti šarene balončiće, te pretvoriti se u životinju po želji, zahvaljujući face-paintingu.

Kako bi svojim kupcima omogućili najbolje cijene i najkvalitetnije proizvode, supermarket Velešići je znatno proširen. Na rasplaganju je, između ostalog, i mesnica, prošireni gastro program i vinoteka te svježe voće i povrće po vrlo pristupačnim cijenama.

"Kupci su nam u prethodnom periodu ukazali veliko povjerenje, posebno nakon spajanja inostranih trgovačkih lanaca. Kako bi odgovorili na potrebe kupaca, povećali smo svoje kapacitete. Tako smo proširili asortiman bijele tehnike, igračaka, tekstila, ali i prehrambenih i higijenskih prozivoda", kazao je za Radiosarajevo.ba  direktor Pennyja Almedin Kadrić.

U novom/starom prostoru kupci mogu pronaći proizvode stranih, ali i domaćih brendova, jer se akcenat stavlja upravo na domaću proizvodnju i podršku razvoju bh. privrede. 

Anesa Zeljković, marketing menadžerica, FOTO: Radiosarajevo.ba

"Ovom prilikom pozivam domaće proizvođače da se jave našoj komercijalnoj službi, kako bismo s njima sklopili ugovore, jer im garantiramo sigurno pozicioniranje njihovih proizvoda na našim policama. 

Želimo poduprijeti domaću proizvodnju, razviti svijest o važnosti kupovine i konzumiranja domaćih proizvoda", dodaje direktor.  

Sigurno skladištenje kvarljive robe

Dolazi ljeto i visoke temperature, pa mnogi kupci s pravom postavljaju pitanje na koji način se skladišti kvarljiva roba. 

Naši sugovornici su nam rekli da su u postojećim objektima smješteni frižideri italijanske kompanije De Rigo, u kojima se čuva ta vrsta robe. Također, sklopljen je i ugovor sa Kantonalnim zavodom za javno zdravstvo Zenica, te se svaki mjesec uzimaju uzorci hrane i brisevi zaposlenika i šalju na testiranje. Do sada nisu imali nikakvih problema. 

Zanimljivo je spomenuti i da Penny razvija vlastitu marku Penny home, koja je uvrštena u asortiman kućanskih potrepština. 

Marketing menadžerica Anesa Zeljković sa zadovoljstvom ističe da su kupci prepoznali Penny kao mjesto gdje kvalitetne namirnice mogu kupiti po najboljim cijenama: 

"Naši kupci najbolje znaju kakve su naše cijene, i to je jedan od razloga zbog kojih nam se stalno vraćaju, mada mi pratimo situaciju i kroz naše ankete, pritužbe, sugestije i izlazimo u susret u svakom pogledu. Trudimo se da dajemo podršku domaćem proizvođaču na što smo ponosni. 

Tržni centar u Velešićima je zamišljen tako da sve možete naći na jednom mjestu, to je koncept našeg poslovanja. Pratimo trendove u regiji i Evropi i nastojimo na osnovu potreba širiti svoje kapacitete i usluge", kaže marketing menadžerica Anesa Zeljković. 

Jasmina Mulavdić, poslovođa Penny marketa Velešići, Asmir Kovač, voditelj Penny marketa i Anesa Zeljković, marketing menadžerica, FOTO: Radiosarajevo.ba

Firma Penny plus d.o.o. Sarajevo, na području Kantona Sarajevo ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala domaćih i stranih proizvođača, te tri Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje. Danas zapošljavaju preko 240 radnika, a plan je da se do kraja godine taj broj poveća na 300.

Penny marketi se nalaze u Velešićima, Nedžarićima, Blažuju, Vogošći i na Alipašinom Polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije