Patriotska liga KS-a protiv koncerta Ace Lukasa

Radiosarajevo.ba
Patriotska liga KS-a protiv koncerta Ace Lukasa

Sa današnje konferencije za medije u Sarajevu; FOTO: Radiosarajevo.ba

Povodom najavljenog koncerta srbijanskog pjevača Ace Lukasa, koji će biti održan u Zetri sredinom decembra, Savez udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo, oglasio se saopćenjem u kojem se  navodi da su oni protiv održavanja koncerta srbijanskog umjetnika. 

''Ta renomirana 'zvijezda' iz Srbije, svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcjenjuje kulturne i tradicijske vrijednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH. S puno mržnje osporava naše vrhunske estradne umjetnike i njihovu popularnost u regiji. Tražimo od organizatora da otkaže zakazani koncert s porukom da nikada takvim 'umjetnicima' ne ukazuje gostoprimstvo'', kažu iz Patriotske lige Kantona Sarajevo.

Aleksandar Vuksanović, umjetničkog imena Aca Lukas na današnjoj je konferenciji za medije izjavio kako, nakon toliko godina i nebrojeno mnogo nastupa u Sarajevu, jedva čeka nastup u Zetri, koji je njegov prvi koncert u velikoj dvorani u Sarajevu.

''Atmosfera uvek zavisi od publike, a ja ne sumnjam da će ovaj put ona biti sjajna. Sarajevska je publika oduvek bila odlična, a verujem da će ovaj put, uz fenomenalnu atmosferu, Zetra da gori i da će biti bolje čak i od koncerata u Beogradskoj areni'', kazao je Aca Lukas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije