Papa Franjo naredne godine dolazi u Sarajevo?

Radiosarajevo.ba
Papa Franjo naredne godine dolazi u Sarajevo?

Papa Ivan Pavao II naredne godine će, na sedamnaestu godišnjicu od pastoralnog pohoda Bosne i Hercegovine, dobiti spomenik u Sarajevu.

Tim povodom, kako piše Oslobođenje, glavni grad naše zemlje mogao bi posjetiti sadašnji prvi čovjek Svete Stolice, papa Franjo.

Ideja je, kako piše ovaj sarajevski list odaslana, a sada je sve do sada sve do samoga pape Franje. On je, prema pisanju ovog lista, rekao kako bi rado došao u BiH.

Ove posjete, ipak, nema u objavljenom kalendaru papinih posjeta za iduću godinu.

Kako je za Oslobođenje Ivo Tomašević, generalni sekretar Vrhbosanske nadbiskupije, naglasio "želje za tom posjetom postoje".

"Taj pastirski pohod bi za nas bio jako važan, već samo po onome što jedan pohod znači. Dakle, nama u KC-u bi bilo bitno da se dogodi, ali ništa manje nije bitno ni to hoće li se ostvariti poruke koje je u svoja dva pohoda BiH, Sarajevu i Banjoj Luci, uputio papa Ivan Pavao II. Te poruke i danas imaju težinu, jednako značajnu kao i u vrijeme kada su izrečene, a svi znamo koliko se one provode, koliko smo im predani", rekao je Tomašević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije