Nejlu ste već usrećili: Pomozite joj i da se spremi za operaciju kukova

H. A.
Nejlu ste već usrećili: Pomozite joj i da se spremi za operaciju kukova
Prije pet mjeseci uz vašu pomoć prelijepa trogodišnja djevojčica uz mili osmijeh je pružila svoje ruke i zamolila vas za pomoć.

Naime, kako smo i tada pisali Nejla, djevojčica iz Golubinja, mjesne zajednice Begov Han, nakon rođenja imala je tri operacije.

Operirala je vodenu glavicu, te tumor na kičmi dva puta. Djevojčici su luksirani kukovi, a za dalje liječenje su joj pomogli građani, te su danas u njen dom stigle ortoze, ortopedska pomagala, koja koštaju više od 19.000 KM.

"Stigle su nam ortoze i hodalica. Sad vježbamo do operacije oba kuka. Presretni smo i zahvalni svim onim koji su nam pomogli. No, sada postoje novi problemi. Naime, dobili smo potrebna pomagala, ali nemamo prostor gdje da vježbamo s našom djevojčicom. U ovim toplim danima, to je bilo vani, a sada već postaje sve maleno, i nema nikakvu ulogu, jer nemamo prostor", govori majka malene Nejle, za Radiosarajevo.ba Habiba Čizmić.

Sretni jer smo pomogli porodici, svi zajedno, podržimo ih do kraja! Ako ste u mogućnosti, na broj žiroračuna uplatite novac koji će ovoj hrabroj porodici pomoći da opremi novu prostoriju za njihovu djevojčicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije