Ovo su tramvajske šine na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba
Ovo su tramvajske šine na Marijin Dvoru
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Sarajevo je zbog rekonstrukcije tramvajske pruge dva mjeseca bilo blokirano, a po završetku radova primijetili smo da je napravljen jedan veliki propust.

Iz nekog razloga dionica u dužini od jedne tramvajske stanice, od "s" krivine kod Holiday Inna do stanice na Marijin Dvoru nije popravljana kada i ostatak tramvajske pruge. Ono što je interesantno jeste da je ocrtana nova saobraćajna signalizacija na toj dionici.

Na pojedinim mjestima šine su istopljene i oštećene, dok je na ostatku pomenute dionice ispucao beton, a na pojedinim mjestima toliko duboko da se vidi i armatura.

Treba naglasiti da je vožnja ovim dijelom pruge znatno neugodna. Dovodi se u pitanje i sigurnost vozača i građana na toj dionici.

Taksisti izbjegavaju voziti ovom rutom, čime se stvara dodatna gužva u saobraćaju.

Vrijednost cijelog projekta sanacije tramvajske pruge bila je oko šest miliona KM, sredstva je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, rekonstrukcija tramvajskih šina počela je 20. aprila, a obnova je rađena iz dva dijela. Prva faza zahvatila je obnovu tzv. 'šestice' od Skenderije do 's' skretanja kod Holiday Inna, kada se, po našem mišljenju, i sporna dionica trebala raditi.

Očigledno je da je na ovom dijelu pruge neophodna intervencija, a ovako će građani Sarajeva, vjerovatno, biti suočeni sa novom blokadom tramvajskog saobraćaja i novim gužvama.

Kontaktirali smo nadležne organe u ovom slučaju, a njihov odgovor očekujemo u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije