'Ovo je rezultat velikog broja političkih stranaka'

Radiosarajevo.ba
'Ovo je rezultat velikog broja političkih stranaka'


Igor Kamočaji
(Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine - SDPBiH) bio je jedan od kandidata za gradonačelnika Sarajeva na osmosatnoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u utorak, a na kojoj nije izabran gradonačelnik.

"Želio bih izraziti poštovanje prema kandidatima koji su učestvovali i u prvom i u drugom procesu glasanja. Želio bih izraziti zahvalnost Gradskom vijeću što je donijelo odluku da se izbor prvog čovjeka Grada Sarajeva obavi javno. Mislim da su građani i građanke Sarajeva, koji nemaju pravo da direktno biraju gradonačelnika, na ovaj način to zaslužili", rekao je Kamočaji novinarima po završetku skupštine.

Kamočaji je istakao očiglednost prisustva velikog broja političkih subjekata koji participiraju u izboru gradonačelnika, što je rezultiralo time da gradonačelnik ne bude izabran.

Podsjećamo, Kamočaji i njegov protukandidat u drugom krugu glasanja Stjepan Kljujić (SDU) imali su isti broj glasova (po 12), dok je u prvom krugu ispao Jakob Finci koji je osvojio svega tri glasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije