Ova djeca su budućnost bh. filma: Najbolji jednominutni filmovi (2. dio)

Radiosarajevo.ba
Ova djeca su budućnost bh. filma: Najbolji jednominutni filmovi (2. dio)

Na desetine dječaka i djevojčica kojima je filmska umjetnost ljubav i hobi, učestvovale su ove godine u projektu “Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima” u okviru kojeg su stvarali jednominutne filmove. Najbolji od njih bit će prikazani na Festivalu jednominutnog filma, koji će se u utorak 25. novembra održati u Banjoj Luci. 

Ovo je već tradicionalni festival u organizaciji UNICEF-a BiH, ove godine u saradnji s Humanitarnom organizacijom Genesis Project. Filmove su u cijelosti proizvela djeca sa i bez poteškoća u razvoju, snimani su širom Bosne i Hercegovine, a dokazuju da kratka forma nije ograničenje, čak i ako su autori filmova osnovci. 

Vezano: Ova djeca su budućnost bh. filma: Najbolji jednominutni filmovi (1. dio)

Na desetine mladih filmskih umjetnika iz dvanaest općina BiH i ove su godine nastojale da svojim kratkim filmovima progovore o svojoj generaciji. Njihov cilj je da promoviraju dječija prava i socijalnu inkluziju s naročitim fokusom na mogućnosti i prava djece s poteškoćama u razvoju. 

Uoči finalne večeri i dodjele nagrada, portal Radiosarajevo.ba objavljuje 24 filma koja su ušla u finalnu konkurenciju. Prvi dio od 12 filmova možete pogledati na ovom linku, a u nastavku pogledajte i drugu skupinu od 12 filmova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije