Otvoreno javni poziv za učlanjenje u Alumni grupu Stariji brat starija sestra

Radiosarajevo.ba
Otvoreno javni poziv za učlanjenje u Alumni grupu Stariji brat starija sestra
Foto: SBSS / Otvoren javni poziv

Tokom 16 godina postojanja programa Stariji brat starija sestra u Bosni i Hercegovini prošlo je oko 1400 volontera i volonterki, i isto toliko djece. Velik broj te djece su sad odrasli uspješni ljudi koji za svoje inkluzivno odrastanje mogu zahvaliti svom starijem bratu ili sestri, i oni sami nakon punoljetnosti se javljaju da volontiraju i na taj način daju svoj doprinos budućim generacijama.

Danas u većini gradova u BiH ali i šire može se naći nekoga tko je na neki način bio povezan sa ovom pričom. Iz istog razloga se javila želja i potreba za uvezivanjem nekadašnjih volontera radi razmjene iskustava i ukazivanja na dobrobit mentorskih programa kao što je SBSS.

Stariji brat, starija sestra pokreće Alumni grupu, koja ima za cilj okupiti nekadašenje volontere, djecu, saradnike i koordinatore na jednom mjestu, te im omogućiti komunikaciju sa nekadašnjim prijateljima i kolegama.

Alumni grupa Stariji brat, starija sestra je neformalna grupa bivših volontera i učesnika programa Stariji brat, starija sestra (SBSS). Svrha okupljanja Alumni grupe ogleda se u:

• širenju priče o pozitivnom utjecaju programa Stariji brat, starija sestra na djecu u riziku i društvo u cjelini
• promocija filantropije i fundraisinga za fond Stariji brat, starija sestra kako bi što više djece u riziku dobilo priliku na druženje sa svojim starijim bratom ili sestrom
• mogućnost međusobnog povezivanja i komunikacije kroz forum na web platformi fondacije www.mentorstvo.ba

 

Članstvo u Alumni grupi SBSS se bazira na dobrovoljnom principu i sve aktivnosti Alumni grupa radi volonterski.

Dio Alumni grupe možete postati popunjavanjem kratkog upitnika na ovom linku.

Nakon popunjavanja upitnika, dobit ćete potvrdu putem e-maila o registraciji i načinu korištenja Foruma Mentorstvo.ba

Program Stariji brat starija sestra u Bosni i Hercegovini se kroz Mrežu SBSS BiH realizirao od 2004. godine u sljedećim gradovima: Banjaluka, Travnik, Zenica, Tuzla, Sarajevo, Mostar, Bijeljina, Modriča, Doboj i Brčko.

Sada je Fondacija Stariji brat, starija sestra preuzela naslijeđe Mreže SBSS BiH i kroz osnaživanje partnerskih organizacija, volontera i saradnju sa institucijama nastoji omogućiti realiziranje mentorskih programa pružajući pozitivne modele ponašanja za djecu i mlade širom BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije