Otvorena sezona klizanja na Zetri

Radiosarajevo.ba
Otvorena sezona klizanja na Zetri
/ Foto: Branimir Prijak, Radiosarajevo.ba


Danas su na Zetri, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor JP ZOI '84 Salko Hasanefendić svečano otvorili sezonu klizanja 2012./13.

Grad Sarajevo je tokom ove sezone klizanja izdvojio iz Budžeta 100.000 KM za postavljanje, održavanje i korištenje ledene plohe. 

Ledena ploha u Zetri je i ove godine instalirana ispod montažne hale- balona na pisti za brzo klizanje olimpijskog kompleksa Zetra, čime su stečeni uslovi za produžavanje sezone klizanja do marta naredne godine.

Grad Sarajevo je tokom ove sezone obezbijedio besplatne termine, te je do kraja novembra posjetiocima na raspolaganju jedan besplatan termin klizanja oba dana vikenda od 14.00 do 15.00 sati. Broj besplatnih termina bit će povećan u okviru narednih mjeseci.


Alija Behmen (Foto: Branimir Prijak, Radiosarajevo.ba)

"Grad će pomoći najmlađim da savladaju tehnike klizanja besplatnim terminima prilagođenim školskim obavezama. To će biti radost za djecu i trebaju iskoristiti svaki momenat kako bi se bavili sportom", istakao je Behmen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije