Otvoren fitnes park na trgu Alije Izetbegovića

Radiosarajevo.ba
Otvoren fitnes park na trgu Alije Izetbegovića

FOTO: Avaz.ba

Fitnes park na trgu Alije Izetbegovića u Sarajevu, kojeg je izgradilo Udruženje za arhitekturu-sport i rekreaciju-ekologiju 'AiR'', u funkciju su danas stavili predstavnici ovog udruženja, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predstavnik kompanije Sanofi koja je partner projekta, javlja Fena.

Predsjednica Skupštine Udruženja Emina Kučuk danas je pojasnila da su u realizaciji projekta učestvovali s dijelom sredstava kompanija Sanofi, sa smanjenim cijenama za opremu kompanija Sorea, te Općina Stari Grad i načelnik Hadžibajrić sa ustupljenim prostorom za postavljanje četiri sprave.

FOTO: Avaz.ba

Ona pojašnjava da su na ideju došli zbog činjenice da veliki broj ljudi boluje od hroničnih bolesti metabolizma, a da je većina njih izazvana zbog nedostatka tjelovježbi. 

Iz Udruženja navode da je postavljanje korisnih, adekvatnih sadržaja u parkove dobar način da se upotpune neiskorištene javne površine.  

Navedeno je da su sprave namijenjene za rekreaciju, te da nisu profesionalne fitnes sprave, a namijenjene su građanima svih starosnih dobi i u svakom dijelu dana.

Načelnik Hadžibajrić je izrazio zadovoljstvo jer je ovo jedna novina, a prvenstveno će biti u službi građana.

Naveo je da policija neće bdjeti nad parkom i da ga ostavlja na obraz građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije