Otvaranje Arheološkog parka Piramida Sunca uveličat će koncert Gorana Karana

Radiosarajevo.ba
Otvaranje Arheološkog parka Piramida Sunca uveličat će koncert Gorana Karana
/ Goran Karan
Poznati muzičar i kompozitor Goran Karan će velikim koncertom, u pratnji benda „Vagabundo“ otvoriti “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” 18. juna 2016.

Ovo će biti prvi koncert Gorana Karana u Visokom, a bit će održan na otvorenom.

U toku su finalni radovi pred otvaranje Parka. Nekoliko timova Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” raspoređeno je na različitim lokacijama budućeg Arheološko-turističkog parka.

Prirodna površina “Ravne 2” može primiti nekoliko hiljada posjetilaca, osvjetljena je LED rasvjetom. Ovaj prostor za održavanje manifestacija je dio budućeg Arheološkog parka. Prvih nekoliko stotina metara prilaznog puta je prošireno i pripremljeno za pravljenje parkirnih mjesta za goste Fondacije. 

Pored prostora za javne događaje, Arheološki park, za sada, posjeduje Joga platformu u prvoj dolini. Uz ovu platformu postoje još i dva djela parka za relaksaciju. Radi se o kamenim krugovima poznatim pod nazivom Pojačivač aure kao i Energetska osmica (simbol spiralnog znaka za beskonačno).

Istraživanja koja su rađena pokazuju kako su platforme energetski aktivne i kao takve se mogu koristiti za opuštanje, duhovno liječenje i meditaciju, saopćeno je iz Piramide Sunca.

Iz Fondacije izvještavaju da su napravljene stepenice za prilaz joga platformi, kao i stepenice za spoj između ulaza u Podzemni labirint Ravne i parka “Ravne 2”. Pronađena su dva podzemna izvora s pitkom vodom koja  su uređena za korištenje. U toku je i postavljanje informativnih znakova u parku. Do polovine juna svi predviđeni radovi će biti završeni, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije