Otkazani protesti taksista u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Otkazani protesti taksista u Sarajevu

 

Sarajevski taksisti otkazali su sutrašnje proteste, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Enver Suljagić, predsjednik Udruženja 'Sarajevotaksi'.

Kako nam je kazao, današnji sastanak, koji su imali s premijerom Kantona Sarajevo Suadom Zeljkovićem i resornim ministrima, uslovno rečeno - „urodio je plodom“. Dobili su, dodao je naš sagovornik, čvrsta uvjerenja da će se vlasti u glavnom gradu "konačno, čvrsto i ozbiljno" pozabaviti problemom nelegalnog taksiranja.

Od taksista je, pak, zauzvrat traženo da otkažu najavljenu 'blokadu grada'.

Neki od ilegalnih taksista i bez vozačke dozvole

Saopštenje MUP-a o izmjenama u režimu saobraćaja zbog protesta, koje je medijima stiglo u poslijepodnevnim satima - nakon postignutog dogovora - poslano je, doznali smo, slučajno, mimo znanja ministra.

Suljagić nam je kazao da su taksisti izašli ususret predstavnicima vlasti, koji su već tokom današnjeg sastanka, policiji i inspektorima naložili da odmah izađu na ulice i krenu s rješavanjem problema. Sarajevski taksisti dobili su i obećanje kako će se na sutrašnjoj sjednici Kantonalne skupštine pokrenuti inicijative i formirati Komisije koje će se boriti protiv nelegalnih taksista.

Stoga, podvukao je Suljagić, taksisti su zasad 'zaledili' namjeru o održavanju protesta. Međutim, ukoliko se danas data obećanja ne ispune i ne nađe rješenje koje će pomoći legalnim taksistima, članovi Udruženja 'Sarajevotaksi' blokirat će grad.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije