Otkazan mevlud na Vrelu Bune: Tradicija će ipak biti nastavljena kraćim programom

Anadolija
Otkazan mevlud na Vrelu Bune: Tradicija će ipak biti nastavljena kraćim programom
Foto: Anadolija / Tekija na Buni

Organizacioni odbor manifestacije Dani mevluda i zikra u Blagaju, obavijestio je vjernike u Bosni i Hercegovini da se centralna svečanost mevlud na Vrelu Bune zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa ove godine neće održati.

Ovaj mevlud uvršten je u kalendar događaja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i trebao je biti održan u subotu, 30. maja.

Kako bi se održala dugogodišnja tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko, Tarikatski centar u Bosni i Hercegovini i Medžlis Islamske zajednice Mostar u petak, 29. maja će poslije akšam namaza u Tekiji organizovati kraći program - učenje mevluda i medžlisi zikra.

Program će se održati u skladu sa preporukama o zabrani okupljanja i fizičkoj distanci, a prema Instrukciji Islamske zajednice o obavljanju namaza i drugih vjerskih obreda u užem krugu prisutnih.

Program će snimati televizija Islamske zajednice i naknadno ga prikazati u svom programu kako bi vjernici, barem na ovaj način, svjedočili ovom važnom događaju za muslimane Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije