„Otac Angeline Jolie đak Alozja Stepinca“

Radiosarajevo.ba
„Otac Angeline Jolie đak Alozja Stepinca“

Srbijanska hajka na dobitnicu Oskara nastavlja se i danas. Nakon pisanja srpskog Kurira kako je Angelina Jolie na twitteru ovim novinama poručila da su “srpsko smeće”, što nije bilo tačno citiranje izjave ove holivudske glumice koja je zapravo upitala (cit.) „da li je moguće da cijela nacija povjeruje skuhanoj vijesti treš magazina, Kurira, koju je bazirao na lažnom e-mailu imaginarne osobe“, oglasile su se i Novosti.

Ove novine danas su objavile razgovor sa američkim novinarom srpskog porijekla Vilijamom Dorićem, koji kaže da se po Holivudu priča da je film Angeline Jolie U zemlji krvi i meda finansiran iz Saudijske Arabije, a da je glumica odabrana zbog svojih političkih stavova. Njen otac, Jon Voight, tvrdi Dorić, ključ je antisrpske kampanje.

„Kinematografski genocid“

Dorić, inače novinar i izdavač iz Los Anđelesa, ponovio je (srbijanski opšteprivaćeni) stav da je film zapravo djelo čiste antisrpske propagande i kako je iz sale (poput Dragan Bjelogrlića) izašao alarmiran time jer je „riječ Srbin ponovo upotrijebljena kao sinonim za zlo“.

Opisujući posljednju scenu filma (pitamo se kako zna posljednju scenu ako je napustio salu, op. a.), Dorić zaključuje kako je film „pokušaj kinematografskog genocida“. On potom prepričava holivudske tračeve – film je finansiran parama iz Saudijske Arabije, Jolie je odabrana zbog političkih stavova...

Teoriju zavjere Dorić objašnjava:

„Njen otac, holivudski glumac Jon Voight, pohađao je Stepinčevu srednju školu u Njujorku. Izgrađena je 1950. i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu. To da je Voight praktično đak Alojzija Stepinca možda je ključ antisrpske kampanje Angeline Jolie“.

Novosti zatim navode: „Doriću su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici“.

A Dorić analizira kako je od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima samo Iza neprijateljskih linija zaradio novac. Film Jolie je, otkriva ovaj američko-srpski novinar, skinut sa jednog repertoara u kinu u Los Angelesu nakon samo tri prikazivanja. On je podsjetio i na mišljenja (neimenovanih) filmskih kritičara New York Timesa koji su (negdje) zapisali kako su filmovi u kojima su Srbi prikazani kao zli “veliko razočarenje”.

De Niro voli Srbiju

„Sa toliko neuspjelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Angeline Jolie. U Holivudu se, međutim, priča da će John Travolta i Robert De Niro raditi film o Srbiji. Znam da De Niro voli Srbiju i ne vjerujem da će uraditi film koji će nas uvrijediti“, uvjeren je Dorić.

Inače, Vilijam Dorić Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virdžiniji, u krajiškoj porodici Todorović, a danas je kolumnista američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće “GM books”. Dorić je autor šest knjiga i nosilac Ordena Svetog Save.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije