'Osnivamo novu firmu za gradski prijevoz u Sarajevu'

Radiosarajevo.ba
'Osnivamo novu firmu za gradski prijevoz u Sarajevu'

Safudin Čengić, direktor Centrotrans Eurolinesa, potvrdio je danas da ta kompanija namjerava osnovati posebno preduzeće koje će se baviti gradsko-prigradskim prijevozom u Kantonu Sarajevo. 
Odluka o osnivanju novog preduzeća, kako je rekao, bit će donesena na Skupštini dioničara Centrotrans Eurolinesa koja je zakazana za 19. februar.

„Mi u sklopu naše firme imamo oko 55 autobusa koji prevoze putnike na području Kantona Sarajevo i imamo želju da napravimo firmu koja će kao jedinu djelatnost imati prijevoz putnika na području KS-a u gradsko-prigradskom saobraćaju“, kazao je Čengić u izjavi za agenciju Fena

Čengić je i ranije ukazivao da Centrotrans ima deset savremeno opremljenih minibusa koji su već nekoliko mjeseci parkirani u garažama. Istovremeno se u kompaniji nadaju da će u ovoj godini ući u javni prijevoz na području KS-a na osnovu ranijih odluka suda, Konkurencijskog vijeća i prema postojećim zakonima

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije