Osmijesi i sreća djece bez roditelja kojima je darovano 75 bicikala

Anadolija
Osmijesi i sreća djece bez roditelja kojima je darovano 75 bicikala
Djeci bez roditelja s područja BiH danas je dodijeljeno 75 bicikala.

Projekat je realiziralo Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS), a sponzor ovog projekta je Koledž Bilim iz Istanbula.

Dodjeli su prisustvovali roditelji djece kao i član Upravnog odbora fondacije za streličarstvo Bilal Erdogan, sin predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Među prisutnima je bio i ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay.

Medina Mehić je majka sedmogodišnje djevojčice Nudžejme koja je danas dobila bicikl i ostale poklone.

"Imam djevojčicu koja je prošle godine ostala bez oca. Ona je jetim. Zbog udruženja, čija je članica, izabrana je kao jedno od djece kojima je potrebna pomoć, tačnije bickl na poklon", ispričala je Medina. Bicikl joj, kako je kazala, puno znači, jer nisu u finansijskoj mogućnosti da joj ga priušte.

Nudžejma je izrazila sreću zbog novog poklona.

"Želim da se zahvalim svima koji su omogućili da mi djeca dobijemo bicikla. Danas sam sretna zbog bicikla", kazala je sedmogodišnja Nudžejma.

Predsjednica Udruženja Istanbul edukaciono-kulturni centar Feyza Tanok-Šehbajraktarević kazala je za AA da je danas 75 djece dobilo bicikle, ali i druge prigodne poklone. Ovo Udruženje, prema njenim riječima, u Sarajevu djeluje već šest godina. Šehbajraktarević je istakla da su prošle godine dodijelili 150 bicikala. Poklone su dobila,naglasila je, djeca iz Kaknja, Travnika, Sarajeva, Kiseljaka…

"Djeca su jako sretna. Dugo su već tražila od porodica bicikla koja im oni nisu bili u mogućnosti priuštiti", dodala je Šehbajraktarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije