Općina Stari Grad podžala utrku 'Kragujevac - Mostar'

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad podžala utrku 'Kragujevac - Mostar'

Deseti biciklistički maraton Kragujevac - Mostar 2013 počeo je danas. Trka će imati četiri etape i to Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo – Mostar.

Ovogodišnji maraton vozi 10 biciklista, od kojih jedan tandem, dok sa pratećim timom karavan broji 15 ljudi. Maraton će završiti prisustvom na manifestaciji skokova sa Starog mosta na Neretvi, koja se ove godine održava 447. put.

Za sve učesnike 10. biciklističkog maratona koji su krenuli iz Kragujevca put Mostara, bit će priređen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze: Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Organizaciju podržala i sarajevska Općina Stari Grad. Biciklisti se u Sarajevu očekuju u petak 26. jula, a domaćin će im biti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Doček će biti organizovan u Muzičkom paviljonu u starogradskom parku At mejdan u 15,00 sati, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije