Općina Stari Grad: Kako je raspoređen novac za sport

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad: Kako je raspoređen novac za sport


Općina Stari Grad dodijelila je 60.000 KM za sportske projekte ili programe neprofitnim i nevladinim organizacijama iz Starog Grada. Sredstva su raspoređena na 24 sportske organizacije i kluba, uz ostavljenu mogućnost podnošenja žalbe Drugostepenoj komisiji u roku od 15 dana.

U skladu s Odlukom o okvirnim kriterijima za upotrebu sredstava tekućih grantova nevladinih i neprofitnih organizacija iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u oktobru prošle godine objavljen je Javni poziv neprofitnim i nevladinim organizacijama, potencijalnim korisnicima budžetskih sredstava da prijave sportske projekte ili programe koji će se finansirati iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u 2013. godini.

Nakon mjesec dana roka predviđenih Javnim pozivom prijavilo se 68 aplikanata. Komisija za sport i fizičku kulturu konstatovala je da 59 aplikanata ispunjava uslove, a devet nepotpunih aplikacija je odbačeno.

Izabrani su projekti/programi klubova sa kojima je Općina imala pozitivna iskustva u dosadašnjem radu imajući u vidu broj djece koju okupljaju sa lokaliteta Starog Grada. Također, vodilo se računa da sredstva dobiju klubovi koji su se do sada iskazali u svom radu i opravdali finansijska sredstva dodijeljena u proteklom periodu, saopćeno je iz općine Stari Grad Sarajevo. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije