Općina Centar pomaže obnovu Sahat-kule u Stocu

Radiosarajevo.ba
Općina Centar pomaže obnovu Sahat-kule u Stocu
Foto: Općina Centar / Predsjednica Udruženja „Forum mladih Stolac“ Medisa Tica i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić

Općina Centar Sarajevo pomaže slabije razvijene lokalne zajednice i udruženja i projekte koji za cilj imaju razvoj i poboljšanje kvaliteta života stanovnika na području cijele Bosne i Hercegovine. 

Navedena općina je pozitivno odgovorila i na zahtjev Udruženja „Forum mladih Stolac“ i odobrila finansijsku pomoć u iznosu od pet hiljada KM za sanaciju stolačke Sahat-kule. Stoga su danas predsjednica Udruženja „Forum mladih Stolac“ Medisa Tica i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisali protokol za finansijsku pomoć.

Sahat-kula je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine sagrađena poslije 1664. godine, a radila je do pred Prvi svjetski rat.

Predsjednica Udruženja „Forum mladih Stolac“ Medisa Tica, kazala je da je neophodna sanacija i rekonstrukcija krova, stepeništa, te gromobranske instalacije.

"Nismo očekivali da ćemo dobiti ikakvu pomoć. Ovo je zaista pozitivno iznenađenje za nas i ova sredstva nam mnogo znače. Mi smo se Općini obratili za pomoć prije nekoliko mjeseci i obradovani smo što nam je ova lokalna zajednica izašla u susret", istaknula je Tica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije