Općina Centar: Građani mogu dostaviti prijedloge za budžet

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Građani mogu dostaviti prijedloge za budžet

Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, prostornog uređenja i privrednog razvoja za nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2014. godinu raspisan je u srijedu.

Poziv ostaje otvoren 15 dana.

Na posebnom obrascu fizičke i pravne osobe mogu predložiti projekt koji će biti finansiran sredstvima iz budžeta Općine Centar za narednu godinu, saopćeno je iz Općine Centar.

Obrazac se može preuzeti na info pultu Općine Centar, u prostorijama mjesnih zajednica te sa općinske web stranice. Popunjeni obrazac građani mogu predati u mjesnim zajednicama ili na protokol Općine Centar, sa naznakom "Za Stručni tim za ocjenu projekata Općine Centar Sarajevo".

Na osnovu prispjelih zahtjeva stručni tim, kojeg, osim uposlenika nadležnih općinskih službi, čine i članovi Komisije za budžet i finansije, kao i predstavnici savjeta svih 15 mjesnih zajednica, će na osnovu tačno utvrđenih kriterija ocijeniti prijavljene projekte, o čemu će sastaviti izvještaj koji će biti objavljen na općinskoj web stranici.

Svi prijavljeni projekti, također, moraju biti namijenjeni za poboljšanje kvaliteta života građana, ekonomski razvoj općine Centar Sarajevo i realizaciju strateških ciljeva Općine.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti u mjesnim zajednicama, te putem Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove i Službe za privredu i finansije Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije