Općina Centar donirala 10.000 KM Narodnoj kuhinji

Radiosarajevo.ba
Općina Centar donirala 10.000 KM Narodnoj kuhinji

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i upraviteljica Narodne kuhinje 'Stari Grad' Zilha Šeta potpisali su danas u Sarajevu protokol o realizaciji granta u vrijednosti od 10.000 KM koji je Općina Centar izdvojila za pomoć radu Narodne kuhinje.

"Potpisivanje današnjeg ugovora je nastavak saradnje Općine Centar i Narodne kuhinje" podsjetio je Bećirević te naglasio da Općina Centar pomaže i druge narodne kuhinje u Sarajevu.

Po njegovim riječima za ostale kuhinje Općina izdvaja sredstva od 5.000 KM, a za ovu 10.000 KM jer ona skrbi najveći broj korisnika.

Bećirević najavljuje da će donirati i dodatna sredstva ukoliko to bude dozvoljavao rebalans budžeta ove općine.

Podsjeća da osim sredstava koja doniraju narodnim kuhinjama pomažu i najugroženijim penzionerima novčanom pomoći od 50 KM.

Upraviteljica Narodne kuhinje 'Stari Grad' Zilha Šeta ovom prilikom naglasila je da se broj korisnika stalno povećava te da raste broj i onih koji nemaju pravo na korištenje kuhinje.

"Svaka pomoć nam je dobrodošla, sada smo spremni za  ramazan, a pruža nam se prilika i da ne vraćamo nikog ko dođe po hljeb", navela je Šeta.

Dodala je i da početkom Ramazana broj korisnika poraste za više od 300.

Šeta podsjeća i na akciju Narodne kuhinje koju provode od januara ove godine, a realizuje se podjelom paketa pomoći u vrijednosti od 50 KM.

Navodi da su do sada podijeli 950 paketa te da je jedan paket vredniji za 11 KM od mjesečne potrošnje jednog korisnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije