Općina Bihać: Ko ne lopata, ima da plati!

Radiosarajevo.ba
Općina Bihać: Ko ne lopata, ima da plati!

Nakon jutrošnjeg sastanka nadležnih općinskih službi i ustanova zaduženih za zimsko održavanje prometnica, naloženo je svom raspoloživom ljudstvu i vozilima JKP Komrad i JU Zavod za prostorno uređenje Bihać da moraju biti u potpunoj funkciji građanima Bihaća na obezbijeđenju prohodnosti putnih komunikacija.

Naloženo je Službi za inspekcijske poslove Općine Bihać da pojača inspekcijski nadzor čišćenja snijega ispred privatnih objekata, poslovnih prostora i stambenih objekata, te da sukladno postojećim zakonskim propisima sankcionišu sva fizička i pravna lica koje ne izvrše čišćenje snijega ispred svojih prostora.

Također,  naloženo je Službi Civilne zaštite Općine Bihać da u saradnji sa volonterima Crvenog križa Općine Bihać izvrše čišćenje snijega i posjete stara i iznemogla licima na području grada Bihaća. Poseban akcent u čišćenju i odvozu snijega dati će se objektima od značaja za stanovništvo Općine Bihać kao što su Dom zdravlja Bihać, Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić, MUP USK-a, itd.

Poziv građanima

Sa sastanka je upućen poziv predstavnicima udruženja mladih grada Bihaća da organiziraju čišćenje snijega u svojim mjesnim zajednicama, a sve u cilju osiguranja prohodnosti saobraćajnica i sigurnosti učesnika u saobraćaju,a posebno pješaka. Za sve dobrovoljce biti će obezbijeđene alat za čišćenje i hrana, javlja portal Biscani.net.

Pozivaju se građani Bihaća da očiste površine ispred svojih kuća i stanova i time daju doprinos normalizaciji stanja kada je u pitanju čišćenje snijega u gradu Bihaću.

Uzimajući u obzir novonastalu situaciju mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, naredio je 24-satno dežurstvo i stalno zasjedanje Štaba Civilne zaštite Općine Bihać.
   
Ovo obavještenje je objavljeno jutros na web stranicama Općine Bihać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije