Oni nemaju kome čestitati Dan žena: Pomozimo djeci koja su nakon majke izgubila i oca

Radiosarajevo.ba
Oni nemaju kome čestitati Dan žena: Pomozimo djeci koja su nakon majke izgubila i oca

Život je Jasmini, Hilmi, Jasminu i Mirsadu ponovo pokazao svoju okrutnost - nakon što im je prije tri godine umrla majka, sada su ostali i bez oca. 

Četvero Dedovića, četvero divne, pristojne i skromne djece koja nikada nisu tražila ništa, sada je suočeno je s najvećim životnim iskušenjima. 

Najstariji među njima, osamnaestogodišnji Mirsad postao je glava porodice, iako i sam ima problema sa zdravljem. Mora se brinuti za svoju braću i sestricu dok im sud ne dodijeli staratelje. 

U fotogalerije pogledajte fotografije snimljene prije tri godine, prilikom posjete udruženja Pomozi.ba

A još prije tri godine, bili su sretna porodica koja je zajedničkim snagama prkosila neimaštini, u iznajmljenom stančiću na periferiji Sarajeva. Mirsad je išao u školu, majka radila u pekari, a otac nastojao da izgradi kakav-takav krov nad glavom. 

Udruženje Pomozi.ba poziva sve građane da upute konkretnu pomoć ovoj djeci. 

"Njima je sada potrebna prvenstveno pomoć u novcu i hrani koja može duže stajati. Apeliram na građane da ne prikupljaju staru garderobu, već artikle koji zaista mogu pomoći djeci", izjavila je Aida Polutak iz udruženja Pomozi.ba. u razgovoru za Radiosarajevo.ba 

Naša sugovornica potvrdila je da će troškove dženaze snositi udruženje, ali napominje da je djeci potrebno obezbijediti novčanu pomoć za dug period koliko će trajati sudski proces za starateljstvo. Dok se ne odredi ko će se od najbliže rodbine u budućnosti brinuti za troje mališana, o njima mora voditi brigu najstariji brat Mirsad", kaže naša sugovornica. 

Ovo je udruženje uspjelo je da u protekle tri godine, otkako je majka umrla, pomogne ocu Hilmi da izgradi prizemlje kućice u sarajevskom naselju Osijek. 

Iz udruženja Pomozi.ba obavještavaju da će se na nekoliko punktova u Sarajevu organizirati prikupljanje sredstava za djecu porodice Dedović. Punktovi će biti organizirani u srijedu 9. marta od 11,00 do 13,00 ispred supermarketa Hoše Komerc i na Ilidži ispred Sara Centra od 13,00 do 15,00. 

Svi koji žele uputiti konkretnu pomoć, mogu se čuti sa najstarijim Mirsadom na broj telefona 061 340 670, odnosno uplatiti sredstava na račun udruženja Pomozi.ba: 

Transakcijski račun za uplate u BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:
Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000 Sarajevo
Svrha : Za porodicu Dedović 

Paypal : paypal1@pomozi.ba  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije